PolarPro’s minimalistisch filtersysteem voor je iPhone

  • Reading time:6 mins read
  • Post category:Reviews

Als iPhone 11 bezitter kun je in je handjes wrijven. Niet alleen heb je een smartphone in bezit met een camera die kwalitatief geweldige foto’s en video’s maakt, ook zijn er accessoires verkrijgbaar om nog meer uit de camera te halen. Zo ook van PolarPro, die met het LiteChaser Pro filtersysteem het maximaal haalbare resultaat uit de camera van de iPhone 11 haalt. Het filtersysteem bestaat uit verschillende producten en we leggen de 3 componenten uit waar je meer over moet weten.

LiteChaser Pro Case met grip

Bij het gebruik van externe lenzen voor smartphones wordt door producenten vaak een essentieel onderdeel vergeten: de bescherming van de telefoon bij het gebruik van het desbetreffende systeem. Zo moet je vaak je beschermende case verwijderen voordat je aan de slag kan. Dit is bij het LiteChaser Pro filtersysteem niet het geval, daar begint het juist met een beschermende hoes voor de telefoon.

1/4-inch schroefgat voor accessoires

Op de LiteChaser Pro grip plaats je externe accessoires zoals de Joby TelePod Pro.

De LiteChaser Pro beschermcases zijn beschikbaar voor de iPhone 11 Pro en de iPhone 11 Pro Max. Deze flexibele beschermhoezen beschermen je iPhone tegen schokken en krassen. De harde beschermrand biedt extra bescherming tegen stoten. Ook blijft het draadloos opladen beschikbaar met de LiteChaser Pro case om je iPhone. Het beschermen van je telefoon heeft dus prioriteit.

De beschermende case is de kern van het filtersysteem en het is echt eenvoudig om er een LiteChaser Pro filter op te plaatsen. En niet onbelangrijk: het filter blijft daadwerkelijk op zijn plek zitten als je aan de wandel gaat. De case heeft aan de zijkant een rail om een LiteChaser Pro grip op 4 verschillende posities te plaatsen.

polarpro litechaser case 4 posities

LiteChaser Pro grip

Bij de beschermende case hoort de LiteChaser Pro grip. Dit is een voorgevormde handgreep die meer grip biedt op de telefoon tijdens het opnemen van content, zowel horizontaal als in portretstand. Aan beide uiteindes zit een ¼-inch schroefgat waar je een accessoire op kunt monteren. De onderkant is bij uitstek handig om je iPhone op bijvoorbeeld een (tafel)statief te monteren. De statieven van Joby zoals de GorillaPod Magnetic 325 en de Joby TelePod PRO kit zijn hier geschikt voor. Het werken met een statief is aan te raden als je werkt met lange sluitertijden. De bovenkant is handig om een accessoire zoals een microfoon of extra lichtbron zoals een Lume Cube te monteren. Aan het gebruiksgemak is dus weer gedacht, zodat je als de content creator alle kanten op kan bij het maken van beeldmateriaal.

4 essentiële filters voor smartphone fotografie

LiteChaser Pro filtercollectie – de 4 essentiële filters voor foto- en videografie.

LiteChaser Pro filtercollectie – 4 essentiële filters

Als iPhone 11 bezitter heb je vast wel gemerkt hoe revolutionair goed de camera van je telefoon is. Maar zelfs voor de allerbeste camera is het onmogelijk om bepaalde effecten te creëren zonder het gebruik van een filter. In sommige gevallen is een filter dus echt noodzakelijk. De LiteChaser Pro filtercollectie bestaat uit de meest essentiële of interessante filters voor foto- en videografie. Dit zijn een circulair polarisatiefilter, een VND-filter, een speciaal “Mist” diffusie-filter en een gecombineerd VND-filter met “Mist” diffusie.

litechaser filter cpl

Circulair polarisatiefilter

Door het LiteChaser circulaire polarisatiefilter te roteren in de filtervatting verhoog je de kleurverzadiging en reduceer je de reflecties in waterpartijen en glas. Objecten achter deze oppervlakten zijn beter zichtbaar door het gebruik van het polarisatiefilter. Dit filter werkt uitstekend met de iPhone 11 Ultra Wide camera, Wide Camera en de Telephoto camera.

litechaser vnd 3-5 filter

Variabel ND (3-5 stops)

Het LiteChaser Variabel ND filter houdt 3 tot 5 stops licht tegen. Zo kun je de framerate en/of sluitertijd in verschillende lichtomstandigheden aanpassen. De filtervatting heeft een stops-indicatie, zodat je precies kunt aflezen hoeveel f-stops licht er wordt tegengehouden. Dit filter werkt uitstekend met de iPhone 11 Wide Camera en de Telephoto camera.

litechaser nd8 filter

Mist VND (3-5 stops)

Het Variabel ND filter houdt 3 tot 5 stops licht tegen en werkt op dezelfde wijze als de versie zonder mist diffusie gedeelte. Het ‘Mist’ gedeelte van het filter voegt een dromerige en gladde uitstraling aan het beeldmateriaal toe. Het filter egaliseert highlights en geeft een gepolijst uiterlijk.

litehaser nd64 filter

Mist diffusie

Het Mist filter voegt een dromerige gloed toe aan foto’s en video’s. Het filter egaliseert highlights en geeft een gepolijst uiterlijk aan menselijke onderwerpen zonder dat dit ten koste gaat van de beeldscherpte. Deze zachte filmische look zorgt voor een extra laagje productiewaarde.

Deze vier filters maken het mogelijk om het allerbeste resultaat uit de camera van de iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max te halen. Ook goed om te weten is dat de filters zijn vervaardigd uit PolarPro CinemaSeries multi-coated glas. Dit is hoogwaardig glas met een hoge lichttransmissie en de optische kwaliteit is uitstekend. De filtervattingen zijn van goudkleurig lichtgewicht aluminium waar de filters van PolarPro bekend om staan. Er zijn verschillende kits beschikbaar die elk een combinatie van de filters bevatten.

Beschikbare kits

  • VND Kit [Case + Grip + VND]
  • Filmmaker Kit [Case + Grip + VND + CPOL]
  • Directors Kit [Case + Grip + CPOL + VND + VND Mist + BSR]
LiteChaser beschermende accessoires

PolarPro heeft ook aan het beschermen van de lenzen gedacht.

Beschermende extra’s

De LiteChaser Pro telefoonhoes biedt goede bescherming aan je iPhone 11. Maar PolarPro heeft ook aan het beschermen van de lenzen gedacht. Zo krijg je bij alle filters een lenskapje om het filter te beschermen tijdens het transport. Op deze manier kun je het filter op je iPhone 11 laten zitten zonder dat er krassen op komen. En ben je natuurlijk sneller als er onvoorziene momenten op je pad komen die je wilt vastleggen.

Voor het opbergen van het filter zit er een opberghoesje bij. Dit is prettig wanneer je van filter wilt wisselen. Daarnaast krijg je er ook nog een lensdoekje bij, wat erg handig is als je per ongeluk het filter vies maakt.

litechaser logo

Interessante mogelijkheden

Het LiteChaser Pro filtersysteem van PolarPro biedt dus veel interessante mogelijkheden bij het maken van zowel foto- als videomateriaal met je iPhone 11. En dit zonder dat je gekke toeren hoeft uit te halen met je kostbare telefoon. Het fijne aan deze constructie is toch wel het feit dat je setup uitermate klein blijft zonder dat je hoeft in te leveren op creativiteit.

De look ’n feel van de LiteChaser Pro producten is echt PolarPro. Ze zijn robuust maar hebben toch een stijlvol en iets ruig uiterlijk. Het zijn producten met een doortastend design waarbij goed is nagedacht over de functionaliteit. Ook zijn de materialen uitgezocht op een langere levensduur en de productverpakkingen zijn ECO-vriendelijk. Zoals altijd ging PolarPro weer op zoek naar perfectie.