Smartphonehouder om kookvideo’s te maken en kijken

  • Reading time:8 mins read
  • Post category:Reviews

In de huidige tijd zijn er steeds meer mensen bezig met het maken van online content, ook als zij voor de coronacrisis daar nog niet mee bezig waren. Bedrijven maken bijvoorbeeld video’s om een alternatieve service te kunnen bieden aan hun klanten. Vrijwel iedereen heeft een telefoon met een camera om een video op te nemen, maar hoe positioneer je de telefoon zodat je goed zichtbaar ben? Een goede smartphonehouder helpt hier aanzienlijk bij. Zeker als je de telefoon niet kunt vasthouden omdat je beide handen nodig hebt.

Ben je op zoek naar een goede telefoonhouder om videolessen op te nemen, of wil je een video bekijken of videobellen zonder je telefoon vast te houden? We bespreken welke smartphonehouders handig zijn voor verschillende soorten online workshops.

Wat is een handige smartphonehouder voor het opnemen of volgen van een kookvideo?

Koken is iets wat we met zijn allen meer zijn gaan doen de afgelopen tijd. Dat komt niet alleen omdat we niet meer naar het restaurant kunnen om lekker te eten. We hebben simpelweg meer tijd om te focussen op onze eigen persoonlijke ontwikkeling. Koken is een vaardigheid die erg populair blijkt te zijn en het is ook nog eens nuttig, en natuurlijk lekker!

recept maken met smartphone houder op het aanrecht

Een telefoonstatief met flexibele pootjes kun je makkelijk neerzetten of ergens omheen kunt buigen.

Een houder om een online kookworkshop te volgen of een receptvideo te bekijken

Je hebt online een lekker recept gevonden dat je wilt proberen te maken. Gelukkig is het een duidelijke uitlegvideo en je bent druk in de weer met de ingrediënten. Een lastig punt is dat je telefoon ergens op het aanrecht ligt, en je steeds moet buigen om het beeld te kunnen zien. Zou het niet veel prettiger zijn als hij gewoon rechtop stond en dat je er makkelijk een blik op kan werpen? Dat is precies wat de Joby GripTight ONE GorillaPod Stand doet. Met je telefoon in de houder zet je hem gemakkelijk en stabiel overeind op het aanrecht. Dit komt zeker ook van pas als je live een online kookworkshop gaat volgen.

Opmerking
De GripTight ONE GorillaPod Stand heeft een tweelingbroertje met rode magnetische voetjes; dit is de Joby GripTight ONE Magnetic Impulse. Tijdens het koken is deze variant minder handig omdat kookgerei zich magnetisch aangetrokken kan voelen tot de voetjes.

Telefoon schoonmaken na het koken

Heb je tijdens het koken met je vieze vingers op het scherm van je telefoon gedrukt om de video even te pauzeren? Dan is het verstandig om je telefoon naderhand niet alleen af te vegen met keukenrol, maar echt goed schoon te maken met een antibacterieel schoonmaakdoekje. Er zijn van die speciale antibacteriële en antivirale schoonmaakdoekjes om je touchscreen veilig weer schoon te maken. Het is sowieso een goed idee om af en toe je telefoon een schoonmaakbeurt te geven.

Kookles opnemen bovenaanzicht met Insta360 GO en GripTight ONE GP

Kooklessen opnemen met een bovenaanzicht hoeft niet ingewikkeld te zijn.

Accessoires voor het opnemen of streamen van een kookles

Voor het opnemen of het livestreamen van een kook tutorial met bovenaanzicht van het aanrecht zijn er verschillende oplossingen. Ook hier is de GripTight ONE GorillaPod weer een goede keuze. Met name omdat je hem echt overal kan plaatsen, door hem ergens aan vast te klemmen of eenvoudig neer te zetten. Maar ook vooral omdat hij niet zo duur is! Door de smartphonehouder aan je handgreep van je keukenkastje vast klemmen en naar beneden te richten heb je eenvoudig het werkblad in beeld. Een smartphone heeft twee camera’s, waarbij de hoofdcamera op de achterkant vaak beter is dan de selfiecamera. Omdat het scherm op deze manier ook aan de bovenkant zit, heb je ook een beter zicht op wat je opneemt. Op deze manier kun je bijvoorbeeld rechtstreeks je cursisten laten zien hoe je een gerecht bereidt.

Alternatieve oplossing voor opnames

Is het voorbereiden van het gerecht niet live of vind je een filmpje bewerken lastig? Dan is de Insta360 GO 2 met bijgeleverde magnetische mounts misschien de overweging waard. Dit is geen smartphonehouder of accessoire maar een volwaardige action camera met ingebouwde stabilisator, maar dan eentje van 20 gram. Een groot voordeel van deze kleine action camera is de bewerkingssoftware die inclusief is.

Via de handige app kun je de opgenomen korte video’s selecteren die jij wilt gebruiken en de app maakt er een filmpje van. Ook zit er rechtenvrije muziek in de app om voor je video te gebruiken. Zo kun je eenvoudig en snel een compleet filmpje maken zonder kennis nodig te hebben van videobewerkingssoftware. Daarna kun je het filmpje via de app op YouTube of ander videoplatform uploaden en delen met bijvoorbeeld je cursisten. Laat de onderstaande video van Hannah je overtuigen wat je allemaal met deze kleine action cam kunt doen.

workout opnemen met TelePod Mobile smartphone houder statief

Videoles of workout opnemen met een statief met smartphonehouder.

Wat is de beste smartphonehouder voor het opnemen van sportlessen en online bootcamps?

Er worden ook door sportscholen video’s opgenomen. Met deze video’s van sportlessen en yoga practices kunnen hun klanten thuis toch iets aan beweging doen. Iets wat je veel ziet gebeuren is dat de sportinstructeur de telefoon op de grond zet, leunend tegen een ander object om hem overeind te houden. Op die manier krijg je een gek standpunt omdat de camera zo laag bij de grond staat. Of ze gaan verder weg van de camera staan om beeld ietwat te corrigeren, met het gevolg dat je ze amper kunt verstaan. Een relatief betaalbare accessoire die daar bij kan helpen is de Joby TelePod Mobile.

De Telepod Mobile is een uitschuifbaar statief voor smartphones waarbij de telefoon van 19 tot zo’n 61 centimeter boven de grond staat. Dat is een ideale hoogte voor het filmen van oefeningen laag bij de grond. Het kopje van het statief kun je ook draaien zodat je de camera verder naar boven kunt richten voor staande sportinstructies. Dan hebben we het nog niet gehad over de handige bluetooth afstandsbediening die je bij de TelePod Mobile krijgt. Hiermee start je het opnemen van het filmpje op afstand en kun je hem ook weer stoppen. Met andere woorden: je hoeft niet meer naar je telefoon te lopen om op je opname te stoppen!

videobellen pianoles of bierproeverij volgen. En bellen met oma.

Handsfree via videobellen een pianoles of een bierworkshop volgen. Of gezellig kletsen met oma.

Smartphonehouder voor vrije tijd bestedingen

Nu je meer online verbonden bent dan ooit merk je dat het toch wel fijn is als je de telefoon recht op kunt neerzetten. En niet alleen tijdens het opnemen van video’s en bekijken van video’s, maar ook als je simpelweg al video bellende een biertje drinkt met vrienden. En tijdens bijvoorbeeld een online pianoles heb je beide handen nodig om te spelen. Met een smartphonehouder zorg je dat je geen lamme arm krijgt en dat je pianoleraar niet naar je plafond hoeft te staren. Natuurlijk kun je de telefoon tegen iets aanzetten, maar hoe veilig is dat? Naast de eerdergenoemde GripTight ONE GorillaPod Stand zijn er ook andere mini statieven die in elke situatie handig kunnen zijn.

Een van die mini statieven is de GorillaPod Starter Kit, een flexibel ministatief met 4 losse montagebevestigingen. Één van die bevestigingen is de telefoon houder. Zet je telefoon stabiel neer en je kunt aan de slag. Door de flexibele pootjes te buigen kun je beter de camera van de telefoon positioneren om je gezicht in beeld te houden. Dit vermindert de kans op ‘Ik zie alleen je voorhoofd!’-gesprekken aanzienlijk.

Het statief van de GorillaPod Starter Kit heeft iets kortere pootjes dan de GripTight ONE GorillaPod wat hem net iets minder geschikt maakt om hem bijvoorbeeld om je handvat van je keukenkastje te vouwen. Desalniettemin is hij uitstekend om je telefoon in allerlei situaties recht op neer te zetten. Ter volledigheid: De GorillaPod Starter kit bevat ook nog een Clamp Mount, Action Cam Mount en Cold Shoe Mount. Waarom is dit handig? Het onderstaande filmpje laat het je binnen 30 seconde zien.

Waarom deze accessoires?

Misschien is het je opgevallen dat veel genoemde accessoires van het merk Joby zijn. Dat komt omdat de GorillaPod statieven van Joby flexibele statiefpoten hebben en dat is super handig in allerlei situaties. Ook zijn alle genoemde producten erg degelijk en gaan langdurig mee. Zodat ook lang nadat de huidige situatie is verbeterd deze producten nog steeds van pas zullen komen.

Zijn de genoemde smartphonehouders en accessoires enkel voor één soort workshop of les te gebruiken? Nee, het zijn voorbeelden die jij kan toepassen op jouw situatie. Want een ding is zeker, al deze accessoires zijn breed inzetbaar.