Wat kan de Insta360 GO voor een video’s maken?

  • Reading time:5 mins read
  • Post category:Reviews

Het bedrijf Insta360 heeft een superkleine actie camera ontwikkeld waarmee je 180° video’s opneemt, de Insta360 GO. Door de ingebouwde FlowState Stabilizator zijn alle opnames buitengewoon stabiel en vloeiend en bieden de video’s heel veel mogelijkheden voor een gave videomontage. Laten we eerst eens wat video’s opnemen.

Introductie van de Insta360 GO

De kleinste actie camera met interne stabilisatie ter wereld

De Insta360 GO is echt bizar licht: 18,3 gram. Dat is vergelijkbaar met het gewicht van een brief met 1 postzegel! Ondanks dat hij zo klein is heeft hij minstens evenveel mogelijkheden als andere action camera’s. Je kunt hands-free 180 graden filmen en je hebt de keuze uit vijf verschillende videofuncties: Standard; Slow Motion, Static Timelapse, Hyperlapse en Interval Shooting.

Beschikbare functies voor het filmen van video’s

De Insta360 GO is voornamelijk voor het opnemen van korte video’s. De standaard opnames hebben een resolutie van 2720 x 2720 pixels die door de app worden geëxporteerd naar 1080p. Bij sommige videofuncties zijn de instellingen net iets anders dan bij een standaard video-opname. De standaardopnames zijn 25fps, maar bij de Slow-Motion functie zijn de opnames in 100fps om zo het beeld in de nabewerking te kunnen vertragen. De opnames bij de Timelapse en Hyperlapse functies zijn langer dan de standaard video’s om zo de opnames later te kunnen versnellen.

  • Standaard – Opnames van 15, 30 tot maximaal 1 minuut lange video met 25fps.
  • Slow Motion – Beeldopnames met vertragingseffect, met een keuze tussen video’s van 15 of 30 seconden.
  • Static Timelapse – Opnames van maximaal 8 uur, voor het maken van een 9 seconde lange video.
  • Hyperlapse – Opname van maximaal 30 minuten om een video van 5 minuten te maken.
  • Interval Shooting – Intervalopnames maken, de lengte van een interval is maximaal 7 dagen.
  • Foto’s maken – Foto’s hebben een resolutie van 3040 x 3040 pixels.

Je kunt met deze opties spelen om de beste instelling te vinden per situatie. En deze vijf functies zijn enkel de mogelijkheden die je direct in de Insta360 GO kunt instellen. Na het maken van de opnames kun je het beeldmateriaal nog bewerken met de app waarmee je interessante effecten kunt creëren.

Met een opgeladen batterij kun je ca. 200 standaardvideo’s opnemen, dat staat gelijk aan ongeveer een uur filmen. Een lege batterij is binnen 20 minuten weer vol met de Charge Case. De Charge Case weer volledig opladen duurt een uur, maar dan kun je onderweg de GO weer minstens 2x opladen om verder te filmen. Opladen en filmen kan niet tegelijk.

Instellingen van functies wijzigen

De GO is zo klein dat het geen display heeft, dus om verschillende functies te activeren tap je een x aantal keer op het apparaatje. Het aantal tappen die een functie activeert kun je zelf instellen via de bijbehorende app. De app is er voor zowel IOS- als Android-apparaten. Via de app verplaats je de bestanden van de GO naar je telefoon of tablet. Hij heeft 8GB intern geheugen, wat voldoende is om rond de 100 clips van ca. 15 seconden op te slaan.

Introductie Insta360 GO

De specificaties van de Insta360 GO

FlowState icoon

FlowState Stabilization

In die kleine action camera zit een 6-axis gyroscopisch stabilisatie systeem. Door die interne stabilisatie blijven je beelden buitengewoon vloeiend en stabiel. Zelfs als de filmende camera gemonteerd is op een zeer bewegend voorwerp of persoon. Het verschil is duidelijk te zien.

Auto-editing icoon

Auto Editing

De Insta360 gebruikt AI-powered FlashCut om zelfstandig je beste beeldopnames te selecteren en de opnames te verwerken tot een complete video met geluid. Dat betekent meer filmen, minder met de beelden prutsen.

Mount Anywhere icoon

Mount Anywhere

Je krijgt bij de Insta360 GO een Easy Clip, een Pivot Stand en een Magnet Pendant. Met deze 3 magnetische Mounts kun je de camera op verschillende manieren bevestigen aan bijvoorbeeld kleding of een tas; een metalen voorwerp of je hangt hem om je nek.

Waterproof icoon

Water Resistant

De Insta360 GO is IPX4 water resistent, je kunt hem dus gebruiken tijdens een forse regenbui of heftige waterspelletjes. Een plons in het water is mogelijk, maar langdurig zwemmen is niet aan te raden. De Charge Case is niet water resistent, droog de GO eerst af alvorens op te laden.

Drie magnetische mounts

De bijgeleverde magnetische mounts: Easy Clip, Pivot Stand en de Magnet Pendant.
Let op
De Magnet Pendant is magnetisch en het is beter om hem niet te gebruiken als je een pace maker hebt.

Software icoons van Insta360 GO

Videobewerkingssoftware

In de bijbehorende Insta360 GO app kun je beeldopnames exporteren als een ‘platte’ video. De app voor de GO exporteert ze altijd naar een ‘platte’ video. En voor wie een groter beeldscherm wilt gebruiken voor het bewerken, kan de gratis Insta360 Studio 2019 desktop software op zijn computer installeren. Maar voor uitgebreide mogelijkheden moet je toch de app op je telefoon of tablet gebruiken. Want je kunt niet alleen spelen met het perspectief, maar ook met de tijd. De app heeft een aantal handige functies die dat mogelijk maken.

Download Insta360 Studio 2019

Is mijn apparaat compatible met de Insta360 GO app?

De Insta360 GO actie camera is erg gemakkelijk te gebruiken, maar kan mijn telefoon of tablet de video’s van de GO downloaden? Er zijn een aantal minimale vereisten waar het apparaat aan moet voldoen.

Compatibele apparaten

IOS
De producten van Apple waarop je de Insta360 GO app op kunt gebruiken.
iPhone 11/11 Pro, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR, iPhone X,
iPhone 8/8 Plus, iPhone 7/7 PLus, iPad Pro, iPad (2018)

Android
De Insta360 GO app voor Android heeft minimale vereisten:
1. OTG: Het apparaat moet OTG ondersteunen;
2. System on Chip(SOC): Qualcomm 821/Kirin 970/Exynos 8895 of hoger;
3. Systeem Versie: Android 7.1.1. over hoger (64-bit);
4. RAM: 3GB RAM of meer.